Κατασκευή-Υποστήριξη
Κουτσόπουλος Κώστας

Εκδηλώσεις

Για μία ακόμη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία αναβίωσε το έθιμο της “Γουρουνοχαράς” στους Μαυραχάδες από τον δραστήριο Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Επικράτησε το αδιαχώρητο στο χώρο του δημοτικού σχολείου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν απ το πρωί, όπου οι γυναίκες Συλλόγου μαγείρεψαν με μεράκι την παραδοσιακή τηγανιά όπως παλιά. Το βράδυ ακολούθησε γλέντι με το παραδοσιακό φαγοπότι και λαικοδημοτική ορχήστρα , που αποτελούνταν κυρίως από κατοίκους του χωριού.


Στη συνέχεια ακολούθησε το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου που χόρεψε παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας και καταχειροκροτήθηκε απ όλους . Ακολουθώντας το έθιμο άνοιξαν το χορό οι επίσημοι προσκεκλημένοι και τα μέλη του Δ.Σ. Ο χορός γενικεύτηκε γρήγορα και το γλέντι που στήθηκε άναψε και κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Πιστός στο ραντεβού του ήταν και ο Άγιος Βασίλης ο οποίος μοίρασε δώρα σε όλα τα παιδάκια. Επίσης μοιράστηκαν μελομακάρονα σε όλο τον κόσμο που παρευρέθηκε. Τα δώρα και τα μελομακάρονα ήταν προσφορά του συλλόγου. Η μεγάλη συμμετοχή των ανθρώπων έδωσε ζωντάνια και μια ευχάριστη νότα γιατί ο πολιτισμός και οι παραδόσεις είναι αυτά που θα μας κρατήσουν όρθιους. Οι παρευρισκόμενοι ενίσχυσαν το Σύλλογο αγοράζοντας ημερολόγια και λικέρ που έφτιαξαν οι γυναίκες του χωριού μήνες πριν. Και αυτή τη χρονιά εμείς δώσαμε όλες τις δυνάμεις μας για μια ωραία βραδιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Μπάμπης Παπαδόπουλος , οι Αντιδήμαρχοι Σοφάδων κ. Κάϊας και κ. Κεχαγιάς, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΣ κ Μπαντέλας, ο πρόεδρος του χωριού κ. Ρουσόπουλος και ο πατήρ- Δημήτριος Σταμούλης . Το Δ.Σ ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία, χαρά, ευτυχία και η ανατολή της νέας χρονιάς να ανοίξει νέους ορίζοντες και να γεμίσει τις καρδιές μας με ένα λαμπρό αύριο.