Κατασκευή-Υποστήριξη
Κουτσόπουλος Κώστας

Εκδηλώσεις
Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η περίοδος εκδηλώσεων , γεγονός που ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Μορφωτικό Σύλλογο. Παρά τις δυσμενείς συνέπειες που είχε η οικονομική κρίση, οι Μαυραχαδιώτες συνεχίζουν να ενισχύουν με την παρουσία τους τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος και ας ελπίσουμε και κάθε χρόνο, να βρισκόμαστε όλοι στο χωριό μας για την αναβίωση του εθίμου της παραδοσιακής γουρουνοχαράς.

Οι γυναίκες του Συλλόγου απ΄το πρωί ξεκίνησαν τις προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμα όλα για το βράδυ. Το βράδυ ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή τηγανιά, άφθονο κρασί, ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του συγχωριανού μας Χρήστου Διαμαντή με κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ένα δρώμενο με τη συμμετοχή ατόμων του χωριού υπό την εποπτεία του χοροδιδάσκαλου Γιάννη Ράπτη, όπου οι συμμετέχοντες στο δρώμενο έστρωσαν την τάβλα και έκαναν αναπαράσταση όπως έκαναν παλιά. Έβγαλαν από τον τρουβά τους το κλειδοπίνακο με το τυρί, το ζυμωτό ψωμί, πράσο και κρεμμύδι. Έπειτα ακολούθησε το παιδικό χορευτικό τμήμα χορεύοντας παραδοσιακά τραγούδια.

Το Δ.Σ. ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά, υγεία, χαρά, ευτυχία και η ανατολή της νέας χρονιάς να ανοίξει νέους ορίζοντες και να γεμίσει τις καρδιές όλων με ένα λαμπρό αύριο.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 11:21)