Κατασκευή-Υποστήριξη
Κουτσόπουλος Κώστας

Εκδηλώσεις
Με ιδιαίτερη επιτυχία μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ζεστό περιβάλλον ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαυραχάδων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στο χώρο του δημοτικού σχολείου. Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και ευχήθηκε σε όλους το 2015 να είναι μια χρονιά που θα τους δώσει απλόχερα υγεία, χαρά και ευτυχία. Την πίτα έκοψαν μαζί η πρόεδρος του συλλόγου, ο ιερέας του χωριού πατήρ Δημήτριος Σταμούλης και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Βάιος Γκοντοβάς. Παρευρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος κ Δημήτρης Γκοντοβάς.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015 23:19)

 
Εκδηλώσεις
Επειδή η προγραμματισμένη εκδήλωση της Καθαράς Δευτέρας αναβλήθηκε τελευταία στιγμή λόγω πένθους ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαυραχάδων αποφάσισε να πραγματοποιήσει την εκδήλωση την Κυριακή 24 Μαρτίου, Κυριακή της ορθοδοξίας.
Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο χώρο του δημοτικού σχολείου όπου διασκέδασαν , απόλαυσαν τα σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί τα οποία ήταν προσφορά του Δήμου Σοφάδων καθώς και του Συλλόγου. Το Δ.Σ ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και όσους βοήθησαν για την επιτυχία της εκδήλωσης.

Επόμενη εκδήλωση του συλλόγου το Αντάμωμα Απανταχού Μαυραχαδιωτών την Παρασκευή 16 Αυγούστου στο χώρο του δημοτικού σχολείου.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 15:04)

 
Εκδηλώσεις
Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο όμως την τιμούν.Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Η γυναίκα της καριέρας και η άνεργη. Ο ρόλος της γυναίκας είναι σύνθετος και πολυδιάστατος στη σημερινή κοινωνία.

Περισσότερα...

 
Εκδηλώσεις

Με ιδιαίτερη επιτυχία μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα και σε ζεστό περιβάλλον ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαυραχάδων έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα την Κυριακή 3 Φεβρουαρίου στο χώρο του δημοτικού σχολείου. Το Δ.Σ του συλλόγου ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν και ευχήθηκε σε όλους το 2013 να είναι μια χρονιά που θα τους δώσει απλόχερα υγεία, χαρά και ευτυχία. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκτός από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Χρήστος Ρουσόπουλος και πατήρ Δημήτριος Σταμούλης.

 
Εκδηλώσεις

Για μία ακόμη φορά με ιδιαίτερη επιτυχία αναβίωσε το έθιμο της “Γουρουνοχαράς” στους Μαυραχάδες από τον δραστήριο Μορφωτικό Σύλλογο του χωριού τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων.

Επικράτησε το αδιαχώρητο στο χώρο του δημοτικού σχολείου όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση. Οι προετοιμασίες ξεκίνησαν απ το πρωί, όπου οι γυναίκες Συλλόγου μαγείρεψαν με μεράκι την παραδοσιακή τηγανιά όπως παλιά. Το βράδυ ακολούθησε γλέντι με το παραδοσιακό φαγοπότι και λαικοδημοτική ορχήστρα , που αποτελούνταν κυρίως από κατοίκους του χωριού.

Περισσότερα...

 
Εκδηλώσεις

Κάθε μέρα είναι η μέρα της γυναίκας. Μια φορά το χρόνο όμως την τιμούμε. Στις 8 Μαρτίου γιορτάζει η γυναίκα, η κόρη, η σύζυγος, η μάνα, η φίλη, η ερωμένη. Η γυναίκα της Ελλάδας, της Ευρώπης, του κόσμου. Η γυναίκα της καριέρας και η άνεργη. Οι γυναίκες στην Ελλάδα έχουν αποδείξει ότι ξέρουν να διεκδικούν αλλά και να διασκεδάζουν.

Έγινε πλέον «παράδοση» την «Μέρα της Γυναίκας» γυναικείες συντροφιές να επιλέγουν τους δικούς τους τρόπους για έξοδο. Τιμώντας τη γυναίκα και το πολλαπλό της ρόλο στη σημερινή κοινωνία, ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαυραχάδων διοργάνωσε χορό την Πέμπτη 8 Μαρτίου στην Ψησταριά «ΣΤΑΜΑΤΑ» στο χωριό μας  με μεγάλη προσέλευση γυναικών και πλούσια λαχειοφόρο αγορά. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και τις όμορφες στιγμές που περάσαμε.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012 15:42)

 
Εκδηλώσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μαυραχάδων την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου μέσα σε ένα θερμό και ευχάριστο κλίμα. Φίλοι και μέλη του συλλόγου παρευρέθηκαν και αντάλλαξαν ευχές μεταξύ τους.

Το Δ.Σ ευχήθηκε σε όλους το 2012 να είναι μια χρονιά που θα τους δώσει απλόχερα υγεία, χαρά και ευτυχία.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 06 Μαρτίου 2012 10:17)

 
Εκδηλώσεις
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Μαυραχαδιωτών Καρδίτσας και του Μορφωτικού Συλλόγου Μαυραχάδων στο κέντρο ''ΕΛΕΝΑ'' όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά το γυναικείο χορευτικό τμήμα του χωριού μας.

Το κέφι και ο χορός δεν σταμάτησαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Το Δ.Σ ευχαρίστησε όσους παρευρέθηκαν.
 
Εκδηλώσεις

Ένα πανάρχαιο έθιμο τα "Ρογκατσάρια", που οι ρίζες του χάνονται στην αρχαιότητα αναβίωσε από τον Μορφωτικό Σύλλογο Μαυραχάδων. Οι συμμετέχοντες, ντυμένοι με προβιές ζώων και ζωσμένοι με κουδούνια οι λεγόμενοι ρογκατσιάρηδες εκ των οποίων κάποιοι από αυτούς οι λεγόμενοι αράπηδες ήταν οι  φρουροί της νύφης για να μην την κλέψει κανείς, η νύφη και ο γαμπρός, ο νοσοκόμα, ο αστυνομικός, ο παπάς , ο μάγκας και η αρκούδα με τον αρκουδιάρη υπό τη συνοδεία ζωντανής μουσικής γύρισαν από σπίτι σε σπίτι σε όλα τα σπίτια το χωριού.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2012 16:15)

Περισσότερα...

 
Εκδηλώσεις
Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η περίοδος εκδηλώσεων , γεγονός που ικανοποιεί ιδιαίτερα τον Μορφωτικό Σύλλογο. Παρά τις δυσμενείς συνέπειες που είχε η οικονομική κρίση, οι Μαυραχαδιώτες συνεχίζουν να ενισχύουν με την παρουσία τους τις προσπάθειες του Συλλόγου.

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος και ας ελπίσουμε και κάθε χρόνο, να βρισκόμαστε όλοι στο χωριό μας για την αναβίωση του εθίμου της παραδοσιακής γουρουνοχαράς.

Οι γυναίκες του Συλλόγου απ΄το πρωί ξεκίνησαν τις προετοιμασίες ώστε να είναι έτοιμα όλα για το βράδυ. Το βράδυ ακολούθησε γλέντι με παραδοσιακή τηγανιά, άφθονο κρασί, ζωντανή μουσική με την ορχήστρα του συγχωριανού μας Χρήστου Διαμαντή με κέφι και χορό μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011 11:21)

Περισσότερα...

 
Περισσότερα Άρθρα...