Κατασκευή-Υποστήριξη
Κουτσόπουλος Κώστας

Τα νέα του Συλλόγου

Ένα υπέροχο και ξέγνοιαστο διήμερο πέρασαν οι εκδρομείς που συμμετείχαν στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαυραχάδων στα Ζαγοροχώρια τα οποία εναρμονίζονται με το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον καθώς στέκουν ανάμεσα από τις πιο επιβλητικές κορυφές της Πίνδου, βυθισμένα σε πεύκα και έλατα, με άφθονα ποτάμια και πέτρινα γεφύρια.

Οι εκδρομείς επισκέφθηκαν την πρώτη μέρα το πολεμικό μουσείο Καλπακίου, το Μοναστήρι της Παναγίας της   Μολυβδοσκέπαστης κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, το γεφύρι του Βοϊδομάτη που είναι φημισμένο για την υπέροχη θέα από την καμάρα του και την Κόνιτσα όπου απόλαυσαν το φαγητό τους στα κουτούκια της περιοχής. Την δεύτερη μέρα επισκέφθηκαν διάφορα χωριά της περιοχής κάνοντας στάση στα πιο αξιόλογα καφαλοχώρια , την Αρίστη και το Μονοδένδρι. Στο Μονοδένδρι διέσχισαν  και θαύμασαν το καταπληκτικό φαράγγι του Βίκου μέσα στην υπέροχη φύση καταλήγοντας στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής. Όλα τα χωριά είναι γραφικά και έχουν μια πλατεία στο κέντρο του χωριού και στη μέση της πλατείας έναν πλάτανο.

Στο γυρισμό σταμάτησαν και στο γραφικό Μέτσοβο για παραδοσιακό γλυκό. Οι εκδρομείς δίνουν ραντεβού για την επόμενη εκδρομή, η οποία δεν θα αργήσει και πολύ.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 09 Δεκεμβρίου 2011 10:10)