Κατασκευή-Υποστήριξη
Κουτσόπουλος Κώστας

Τα νέα του Συλλόγου
Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και θρησκευτικής ευλάβειας, πλήθος πιστών έσπευσε χθες στην εκκλησία του χωριού μας για να συμμετάσχουν στην Αποκαθήλωση, να ακούσουν τα εγκώμια και να πάρουν μέρος στην περιφορά του Επιταφίου, μια εκ των κορυφαίων στιγμών της Μ.Εβδομάδας με την οποία κορυφώνεται το θείο δράμα.

Από τη Μ.Πέμπτη το βράδυ μετά την ακολουθία των δώδεκα Ευαγγελίων τα κορίτσια και γυναίκες του χωριού ξενύχτισαν στολίζοντας τον Επιτάφιο

Το πρωί της Μ.Παρασκευής ψάλλονται οι ''Μεγάλες Ώρες '' που ονομάζονται έτσι γιατί αναφέρονται σε σημαντικά για την ανθρωπότητα γεγονότα των Παθών του Κυρίου. Μετά τις  ''Μεγάλες Ώρες '' εψάλλη ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου Ιησού. Το σώμα του Χριστού τοποθετείται στο Ιερό κουβούκλιο, σε ανάμνηση του Ιερού κουβουκλίου της Ιερουσαλήμ όπου ήταν και ο Τάφος Του και όπου αναστήθηκε τρεις μέρες μετά. Το σώμα του ήταν ντυμένο με πολύτιμα νήματα υφάσματος και είχε τεθεί στον Επιτάφιο, τον στολισμένο με άνθη. Επίσης σύμφωνα μετο τελετουργικό, το απόγευμα της Μ.Παρασκευής οι Χριστιανοί ενθυμούνται την Ταφή του Χριστού από τον Ιωσήφ και τον Νικόδημο και την κάθοδο της ψυχής Του στον Άδη για να κηρύξει εκεί την Λύτρωση .

Ο στολισμός του Επιταφίου φέτος έγινε από το Μορφωτικό Σύλλογο Μαυραχάδων, το Σύλλογο Μαυραχαδιωτών Καρδίτσας και από προσφορές κατοίκων του χωριού.

Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 23 Απριλίου 2011 20:15)