Κατασκευή-Υποστήριξη
Κουτσόπουλος Κώστας

Γενικά νέα
Μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν οι κάτοικοι του χωριού μας όταν αντίκρυζαν ξαφνικά τα άλογα ένα-ένα στην πλατεία του χωριού.Οι ''Ατρόμητοι Ιππείς'' ξεκίνησαν την Κυριακή από την Πιερία με τελικό προορισμό το Μεσολόγγι, προκειμένου να παραστούν στις εκεί εκδηλώσεις, για την ιστορική έξοδο του Μεσολογγίου που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο.

Οι 16 ιππείς, 14 άντρες και 2 γυναίκες πέρασαν από Παλαμά, Ματαράγκα, Σοφάδες και τέλικα έφτασαν στο χωριό μας όπου διαυκτέρευσαν στο χώρο του δημοτικού σχολείου και την επόμενη μέρα το πρωί μετά από συνέντευξη τους με ζωντανή σύνδεση στη ΝΕΤ αναχώρησαν για την Ρεντίνα όπου ήταν ο επόμενος προορισμός για να περάσουν στη συνέχεια στο νομό Ευρυτανίας. Συνολικά αναμένεται να διανύσουν περίπου 500 χιλιόμετρα.

Η πανελλήνια αστική εταιρεία ''Φίλιπποι Μεγάλων Αποστάσεων - Ατρόμητοι Ιππείς'' δημιουργήθηκε το 2007, με στόχο τη διοργάνωση ιππικών εκδηλώσεων. Το 2007 διοργανώθηκε για πρώτη φορά ιππικκή πορεία 720 χιλιομέτρων, από το αρχαίο Δίον μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Την επόμενη χρονιά από τους Δελφούς έως τη Ζαχάρω που ήταν αφιερωμένη στους πυρόπληκτους της Ηλείας. Η διοργάνωση του 2009, από τον Όλυμπο ως την Αρχαία Δωδώνη έγινε προς τιμήν των αρχαίων και σύγχρονων ολυμπιονικών. Πέρισυ διοργανώθηκε ο γύρος της Μακεδονίας που ήταν αφιερωμένος στους γνωστούς και αφανείς Μακεδονομάχους και η φετινή πορεία είναι αφιερωμένη στην ηρωική έξοδο του Μεσολογγίου.

Ήταν τιμή μας που φιλοξενήσαμε αυτούς τους ανθρώπους στο χωριό μας, που μάθαμε για αυτούς, που θαυμάσαμε τα πανέμορφα άλογά τους, που κάναμε βόλτα με αυτά. Φανταστείτε τι υπέροχες στιγμές έζησε το χωριό μας.

Τη φιλοξενία ανέλαβε ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαυραχάδων και απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα στο Σύλλογο.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 07:49)