Κατασκευή-Υποστήριξη
Κουτσόπουλος Κώστας

Γενικά νέα
Συγκεντρώνονται χρήματα για τον στολισμό του επιταφίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στου επιτρόπους της εκκλησίας ή στη Διαμαντή Βαλεντίνα - Καρανάσιου Χριστίνα.

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο & το ΔΣ του Μορφωτικού Συλλόγου Μαυραχάδων
 
Γενικά νέα
Παρακαλούνται οι αιμοδότες και όσοι μπορούν να δώσουν αίμα, να προσέλθουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015 στις 6μμ στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου για συζήτηση με θέμα:
"Δημιουργία τράπεζας αίματος του χωριού"
 
Γενικά νέα
Το Αντάμωμα Απανταχού Μαυραχαδιωτών έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 8 Αυγούστου 2015 στο χώρο του δημοτικού σχολείου με την ορχήστρα του Γιάννη Γκόβαρη.
 
Γενικά νέα

Οι επιτυχόντες των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων είναι οι εξής :

Βούκατας Δημήτριος του Κων/νου και της Τσιαμάλου Αικατερίνης από τη σχολή Αστυφυλάκων όπου φοιτούσε κατετάγη στη Σχολή Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας .

Δημουλά Σταυρούλα του Κων/νου και της Γκουσιάρη Θεοδώρας – Μαθηματικών Αιγαίου (Σάμος)

Κοντοβάς Αθανάσιος του Θωμά – Μηχανικών Η/Υ και Τηλ/νιων και Δικτύων Θεσσαλίας (Βόλος)

Νότου Γεωργία του Κων/νου και της Κουτσοπούλου Αναστασίας – Βρεφονηπιοκομίας ΤΕΙ Ηπείρου (Ιωάννινα)

Νταφόπουλος Ευάγγελος του Παναγιώτη – Ιατρικής Θράκης (Αλεξ/πολη)

Τσουπαρέλου Άννα- Μαρία του Στεργίου – Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας Ιονίου (Κέρκυρα)

Ευχόμαστε στα παιδιά που πέτυχαν τον στόχο τους καλές σπουδές, καλή σταδιοδρομία και η επιτυχία να τους συνοδεύει στο νέο κύκλο της ζωής τους. Μπροστά τους ανοίγουν νέοι ορίζοντες της γνώσης και της μόρφωσης που θα τους φέρουν πιο κοντά στο στόχο της κοινωνικής και επαγγελματικής καταξίωσης.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 04 Σεπτεμβρίου 2012 15:02)

 
Γενικά νέα
Μαζεύονται χρήματα για το στολισμό του επιταφίου. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να απευθύνεται στους επιτρόπους της εκκλησίας ή στο Δ.Σ. του Μορφωτικού Συλλόγου (πριν τη Μεγάλη εβδομάδα).
 
Γενικά νέα

Ο Άγιος Οσιομάρτυρας Νικόλαος ο Νέος γεννήθηκε πιθανόν στη γη της Μικράς Ασίας. Έζησε κάπου τον 7ο με 8ο αιώνα. Γεννήθηκε από γονείς θεοσεβείς, ευγενείς και πλούσιους. Από την παιδική του ηλικία διακρινόταν για την θερμή πίστη, την αγάπη προς το Θεό και την ευσέβεια του. Η αρετή και η ανδρεία του Νικολάου δεν μπορούσαν να κρυφτούν. Η φήμη του ξεπέρασε γρήγορα τα στενά όρια της πατρίδας του και απλώθηκε μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. Ο τότε αυτοκράτορας Λέων ΣΤ’ ζήτησε και γνώρισε το Νικόλαο. Εκτίμησε αμέσως με την πρώτη επαφή μαζί του, τα σωματικά και ψυχικά του χαρίσματα και τον διόρισε αρχηγό του αυτοκρατορικού αποσπάσματος Λαρίσης, που είχε ως σκοπό να φρουρεί και να υπερασπίζεται όλη τη Θεσσαλία.

Ανέλαβε τα καθήκοντα του με ζήλο. Το πέρασμα του χρόνου αύξανε την πνευματικότητα του Νικολάου και την αγάπη των στρατιωτών και του λαού στο πρόσωπο του.

Όταν οι Άβαροι έφτασαν μέχρι τη Θεσσαλία έκαναν βαρβαρική επιδρομή και σκορπούσαν παντού την ερήμωση και το θάνατο. Ο Νικόλαος με τις λιγοστές δυνάμεις του προσπάθησε να αναχαιτίσει τον εχθρό. Οι πολλές όμως δυνάμεις των αντιπάλων εύκολα επικράτησαν και επιδόθηκαν σε γενικές σφαγές και λεηλασίες. Πολλοί από τους κατοίκους εγκατέλειψαν την πόλη και την περιοχή και κατέφυγαν σε ορεινά μέρη. Τελικά και ο Νικόλαος με όσους στρατιώτες είχαν απομείνει πορεύθηκε στο δάσος που βρισκόταν στο όρος της Βουνένης, όπου υπήρχαν πολλοί ασκητές με τα ασκητήρια τους  στα απόκρημνα υψώματα. Εγκαταστάθηκε κοντά τους συναγωνιζόμενος αυτούς στην άσκηση και την προσευχή. Μαζί του είχε και τους στρατιώτες του, που ζούσαν και αυτοί την αγγελική ζωή των μοναχών.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 10 Μαΐου 2011 09:29)

Περισσότερα...

 
Γενικά νέα
Το πρωί της Μ.Παρασκευής τα αγόρια του χωριού γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν:

"Σήμερα μαύρος ουρανός, σήμερα μαύρη μέρα
σήμερα όλοι θλίβονται και τα βουνά λυπούνται,
σήμερα έβαλαν βουλή οι άνομοι Εβραίοι,
οι άνομοι και τα σκυλιά και οι τρισκαταραμένοι,
για να σταυρώσουν τον Χριστό, τον πρώτο βασιλέα.
Τον πήραν και τον πήγανε στης Χαλκιάς την πόρτα,
βρε Χαλκιά βρε μάστορα φτιάξε τρία περόνια,
και αυτός ο σκύλος φαραώ βαρεί και φτιάχνει  πέντε.
Εσύ που μας τα έφτιαξες εσύ θα μας διατάξεις,
τα δυο βάλτε στα πόδια του τα δυο στις απαλάμες,
το πέμπτο το φαρμακερό μπίξ' το μες στην καρδιά του,
να τρέξει αίμα και νερό να λιγωθεί η καρδιά του."

Τελευταία Ενημέρωση (Σάββατο, 23 Απριλίου 2011 20:16)

 
Γενικά νέα
Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής οι μικρές λαζαρίνες με στολισμένα καλαθάκια τραγούδησαν τον Λάζαρο και γέμισαν το χωριό χαρά. Τα κάλαντα αυτά τραγουδούν μόνο κορίτσια οι λεγόμενες ''λαζαρίνες''. Από την προηγούμενη μέρα έχουν μαζέψει λουλούδια και με αυτά έχουν στολίσει τα καλαθάκια τους. Με αυτά τα καλαθάκια γυρνούν από σπίτι σε σπίτι και τραγουδούν :

"Ήρθε λάζαρος ήρθαν τα Βάγια,
ήρθε Κυριακή που τρών' τα ψάρια.
Σήκω Λάζαρε και μην κοιμάσαι,
ήρθε η μάνα σου από την πόλη,
σου φέρε χατί και κομπολόι.
Γράψε Θόδωρε γράψε Δημήτρη,
γράψε Λεμονιά και Κυπαρίσσι.'"

ή

Τελευταία Ενημέρωση (Κυριακή, 17 Απριλίου 2011 10:47)

Περισσότερα...

 
Γενικά νέα
Μια μοναδική και πρωτόγνωρη εμπειρία έζησαν οι κάτοικοι του χωριού μας όταν αντίκρυζαν ξαφνικά τα άλογα ένα-ένα στην πλατεία του χωριού.Οι ''Ατρόμητοι Ιππείς'' ξεκίνησαν την Κυριακή από την Πιερία με τελικό προορισμό το Μεσολόγγι, προκειμένου να παραστούν στις εκεί εκδηλώσεις, για την ιστορική έξοδο του Μεσολογγίου που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο.

Οι 16 ιππείς, 14 άντρες και 2 γυναίκες πέρασαν από Παλαμά, Ματαράγκα, Σοφάδες και τέλικα έφτασαν στο χωριό μας όπου διαυκτέρευσαν στο χώρο του δημοτικού σχολείου και την επόμενη μέρα το πρωί μετά από συνέντευξη τους με ζωντανή σύνδεση στη ΝΕΤ αναχώρησαν για την Ρεντίνα όπου ήταν ο επόμενος προορισμός για να περάσουν στη συνέχεια στο νομό Ευρυτανίας. Συνολικά αναμένεται να διανύσουν περίπου 500 χιλιόμετρα.

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 15 Απριλίου 2011 07:49)

Περισσότερα...